Каталог товарів

Інея, насіння дині 25шт

Артикул: 4820100635331
Немає на складі
В наявності
Оригінальні коди товару

Плоди округлі або трохи видовжені, масою 1-1,5 кг, поверхня гладенька, без візерунка, сітчаста. Забарвлення стиглих плодів жовто-оранжевого кольору. М'якуш білий, ніжний, соковитий, дуже солодкий. Ціниться за вміст цукру від 11% до 12% і приємний смак.

12,00 грн
10,00 грн
-16.67 %
+
Способи доставки

   Нова пошта до відділення (за тарифами перевізника)

   Нова пошта до двері кур'єром (за тарифами перевізника)

Самовивіз з магазину (Безкоштовно)

Способи оплати
  • Онлайн-оплата карткою Visa або Mastercard через WayForPay
  • Оплата при отриманні товару (накладений платіж або кур'єру)
  • Безготівкова оплата (IBAN) - оплатіть на рахунком без ПДВ
Опис

Середньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 80-90 днів. Рослина потужна, головний батіг довгий. Плоди овальні, середньою вагою 1,5-2,5кг. Поверхня гладка, жовто-жовтогарячого кольору, з великою сіткою. М’якуш білий, ніжний, солодкий, соковитий і маслянистий. Товарна врожайність 3-4 кг/м.кв. Сорт цінується за хорошу транспортабельність плодів.

Вирощування дині з насіння

У середній смузі диню вирощують розсадним способом. Вирощування розсади дині починається з підготовки до посіву насіння три-чотирирічної давнини, бо зі свіжого насіння виростуть міцні рослини, які не дадуть плодів, оскільки на них будуть тільки чоловічі квітки, що не утворюють зав’язей. Великі насінини дині опускають на 20 хвилин у двовідсотковий розчин марганцівки (чайну ложку перманганату калію без верху розчиняють у півтора склянках води). Можна також потримати насіння протягом 12 годин у п’ятивідсотковому розчині борної кислоти і сірчанокислого цинку, після чого промити і висушити.

Посадка дині на розсаду здійснюється в середині квітня. У торф’яні горщики діаметром 10 см висаджують по 2-3 насінини на глибину 1,5-2 см. Ґрунтосуміш для вирощування розсади дині має складатися з дев’яти частин торфу та однієї частини піску. 10 л ґрунтосуміші потрібно ретельно перемішати зі склянкою деревної золи.

Вирощування розсади дині

Як виростити розсаду дині? До появи сходів горщики з насінням слід тримати при температурі 20-25 ºC в денний час, а нічна температура повинна бути не вище 18 ºC. Як тільки з’являться сходи, а станеться це приблизно за тиждень, у горщику залишають найміцніший паросток, а інші не висмикують, а обрізають на рівні поверхні, щоб не травмувати кореневу систему залишеного сіянця. Після появи у сходів трьох пар справжніх листків розсаду прищипують, стимулюючи розвиток бічних пагонів.

Посадка дині у відкритий грунт

Коли садити розсаду дині у відкритий ґрунт? Посадка дині у ґрунт здійснюється, коли розсаді виповниться 4-5 тижнів, і у сіянців розвинеться 5-6 справжніх листків. Однак поспішати з висадкою сіянців не слід, варто дочекатися, коли встановиться тепла погода. Якщо ж після висадки сіянців у ґрунт настануть заморозки, можна на цей час укрити розсаду плівкою.

Диня любить ґрунти нейтральні і легкі, але багаті на органіку. Її не бентежать сухі і засолені ґрунти, але кислий і вологий ґрунт для неї згубний. Найбільше дині підходять легкі середньосуглинисті ґрунти, а ось піщані ґрунти і важкі суглинки вона не любить.

Перед перевалкою розсади в ямки, розташовані на відстані 60 см одна від одної, її рясно поливають, щоб легше було вилучити сіянець із горщика. Інтервал між рядами – близько 70 см. Розташовують сіянці в ямці таким чином, щоб їхня коренева шийка виявилася вище рівня поверхні, інакше існує ризик її загнивання або вражання грибковими хворобами. При такій посадці кущик виявляється ніби на горбку. З метою захисту динного баштану від грибкових захворювань після посадки грядку посипають річковим піском. Від сонця сіянці захищають мокрим папером, який знімають через дві доби.

Догляд за динею

Вирощування дині у відкритому ґрунті передбачає полив, прополювання, розпушування, підгортання, прищипування і підв’язування батогів, а також підживлення рослин.

Коли з’являються зав’язі, на кожному кущі їх залишають від двох до шести, не більше, а при досягненні плодами розмірів тенісного м’яча кожен із них поміщають у сітку і підв’язують до шпалери, частково знявши навантаження з батогів рослини. Час від часу плоди в сітках перевертають, аби досягти їхнього рівномірного дозрівання. Під дині на землі підкладають негниючий матеріал (фольгу, шматочки руберойду). Якщо на кущі росте тільки один плід, а решта жовтіють і відстають у розвитку, значить, настав час внести добриво для дині.

Поливають диню регулярно – в середньому раз на тиждень – теплою водою (22-25 ºC), вранці, не допускаючи, щоб краплі потрапляли на листя, стебла, бутони, квітки і плоди. Щоб цього уникнути, можна прорити навколо рослин борозну і виливати воду в неї. Але найкращий спосіб зрошення баштанних культур – крапельний. Уникайте перезволоження ґрунту, оскільки від цього гниє коріння рослини, тому перед тим, як поливати диню, переконайтеся, що верхній шар ґрунту на баштані підсох. Коли з’являться плоди, полив поступово зменшують до повного припинення, щоб диньки набрали побільше цукру.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари
Швидке замовлення

Оригінальні коди товару

Плоди круглі, із сірою, щільною, сітчастою шкіркою. Середня вага ― від 2 до 4 кг. М'якуш яскраво-оранжевий, з прозеленню, однорідний, цукристий і соковитий. Насіння всередині небагато, зате врожай може похвалитися чудовими смаковими якостями та товарністю.

Швидке замовлення

Оригінальні коди товару

Урожайний середньоранній сорт. Плоди кулястої форми, золотаві, сітка суцільна, вагою до 2,5 кг. М'якоть ніжно-кремового кольору, тверда та хрумка, має солодкий смак і незрівнянний аромат.

Швидке замовлення

Оригінальні коди товару

Середньоранній сорт. Дозріває через 70-80 днів після появи сходів. Рослини компактні, потужні. Плоди ефектні, округло-овальні. Маса плодів 1,7-2,5 кг. Поверхня плоду ребриста, шорстка, сітка груба по всій поверхні плоду, яскраво – жовта. М’якуш лососево-помаранчевий, товстий, щільний, соковитий, дуже солодкий. Плоди мають високу транспортабельність. Це надзвичайно солодка, одна з найбільш ароматних динь. Сорт стійкий до сонячних опіків.

Швидке замовлення

Оригінальні коди товару

Плоди овальної форми, шкірка темно-жовтого кольору з яскраво вираженою крупною сіткою. М'якоть біло-кремового кольору, вміст цукрів – близько 13%, має відмінні смакові якості. Гібрид стійкий до фузаріозного в'янення та толерантний до борошнистої роси.

Швидке замовлення

Оригінальні коди товару

Диня Канталупа має круглу форму, невеликого розміру, досягає ваги до 1,5 кг. Шкірка плодів світло-зелена, шорстка, покрита бежевою сіткою. Плоди відрізняються тонкими смугами зеленого кольору, які проходять по всій довжині дині. М'якоть плоду має світло-помаранчевий колір.