Каталог товаров

Фунгіцид Зепан

Артикул: 225-836
Нет на складе
Есть в наличии
Модель:
Оригинальные коды товаров

Застосовується для захисту рослин від грибкових захворювань у період вегетації. Його можна використовувати як профілактично, так і для лікування вже уражених рослин. 

9 500,00 грн
8 670,00 грн
-8.74 %
+
Способы доставки

   Новая Почта в отделение (по тарифам перевозчика)

   Новая Почта курьером (по тарифам перевозчика)

Самовывоз из магазина (Бесплатно)

Способы оплаты
  • Онлайн-оплата картой Visa или Mastercard через WayForPay
  • Оплата при получении товара (наложенный платеж или курьеру)
  • Безналичная оплата (IBAN) - оплатите на счете без НДС
Описание
Назва препарату
ЗЕПАН™, КС
Діюча речовина
крезоксим-метил, 125 г/л + епоксиконазол, 125 г/л + дифеноконазол, 80 г/л
Препаративна форма
концентрат суспензії
Спосіб дії
трансламінарний + системний + локально-системний
Норма витрати робочого розчину
150-300 л/га
Упаковка
каністра 5 л

КУЛЬТУРИ ТА НОРМИ ВНЕСЕННЯ:

Культура Хвороба Норма внесення, л/га Спосіб та час обробки Кратність обробок Строк останньої обробки (днів до збору урожаю)
Пшениця Борошниста роса, іржа, септоріоз, піренофороз 0,5-0,7 Обприскування в період вегетації 2 30
Соя Септоріоз, аскохітоз, біла гниль, церкоспороз, антракноз 0,5-0,7 Обприскування в період вегетації 2 30
Буряки цукрові Церкоспороз, борошниста роса 0,5-0,7 Обприскування в період вегетації 2 30
Соняшник

Фомоз, фомопсис, пероноспороз, сіра гниль, біла гниль, септоріозна та альтернаріозна плямистості, іржа

0,7-0,8 Обприскування в період вегетації 2 30

 

ПЕРЕВАГИ ПРЕПАРАТУ:

  • унікальне поєднання трьох діючих речовин з різним механізмом дії, що забезпечують потужний контроль широкого спектру хвороб;
  • поєднання довготривалого профілактичного захисту культури з лікувальними і викорінюючими властивостями для високого рівня контролю основних хвороб зернових, соняшнику, сої та цукрових буряків;
  • крезоксим-метил, що належить до класу стробілуринів, має яскраво виражений «зелений ефект», коли за рахунок пригнічення синтезу етилену, відбувається подовження періоду вегетації та посилення фотосинтезу, що забезпечує формування максимального врожаю з високими показниками якості;
  • яскраво виражений синергізм між діючими речовинами дає можливість надійно контролювати хвороби та забезпечує високу безпеку для культури.

МЕХАНІЗМ ДІЇ:

Крезоксим-метил – згідно міжнародної класифікації FRAC належить до групи інгібіторів оксидоредуктази комплексу ІІІ (FRAC code C3). Гальмує мітохондріальне дихання грибків шляхом порушення у діяльності електронно-транспортного ланцюга в результаті чого блокується синтез АТФ. Є інгібітором спороношення, проростання спор та росту міцелію у чутливих грибків.

Після обробки, крезоксим-метил надійно закріплюється у восковому шарі листа, і поступово вивільняючись, підтримує протягом тривалого періоду часу концентрацію діючої речовини у клітинах, яка необхідна для ефективного контролю хвороб. Цей процес продовжується декілька тижнів, що забезпечує подовжений період захисту. Крезоксим-метил перерозподіляється у газовій фазі у шарі нерухомого повітря, що прилягає до поверхні листка, що забезпечує покриття навіть тих ділянок, де не потрапив робочий розчин. А також він має здатність рухатися трансламінарно, що дозволяє захистити нижній бік листка.

Епоксиконазол та дифеноконазол – системні діючі речовини, що належать до хімічного класу триазолів, механізм дії – інгібування С14-деметилази у біосинтезі ергостеролу (DMI фунгіциди FRAC code G1). Проявляють захисну та лікувальну дію у рослині. Мають здатність рухатися по ксилемі, захищаючи в т.ч. ті частини рослини, які виросли вже після обробки.

Епоксиконазол та дифеноконазол відрізняються за ступенем мобільності в рослині. Дифеноконазол рухається відносно повільно, забезпечуючи переважно захист тих частин рослини, на які потрапив препарат. Епоксиконазол більш інтенсивніше переміщується у необроблені ділянки, захищаючи новий приріст. Такий перерозподіл забезпечує належну концентрацію діючих речовин в різних частинах рослини для надійного контролю хвороб.

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ:

  • ЗЕПАН застосовується під час вегетації шляхом обприскування культури як профілактично, так і при виявленні перших ознак ураження хворобами;
  • ЗЕПАН має широке вікно застосування на озимій пшениці від початку кущення і до цвітіння, проте найкращий час для застосування – це кінець кущення-прапорцевий листок (ВВСН 29-39);
  • оптимальним часом внесення на соняшнику є період від формування 4-8 листків до фази розвинена «зірочка» (ВВСН 51-57). У цей період спостерігається високий ризик масового ураження соняшнику хворобами, в т.ч. пероноспорозом;
  • препарат впливає на фізіологічні процеси рослини за рахунок регулювання гормонального балансу, активування антиоксидантного захисту, оптимізації водного обміну і покращення засвоєння азоту. Все це забезпечує так званий «зелений ефект» та подовження вегетації, що сприяє більш повній реалізації культурою свого потенціалу.

СУМІСНІСТЬ З ІНШИМИ ПРЕПАРАТАМИ:

За потреби, ЗЕПАН може застосовуватися в баковій суміші із більшістю пестицидів, але у будь-якому випадку, перед приготуванням бакових сумішей, рекомендуємо провести тест на фізико-хімічну сумісність компонентів.

Отзывы
Пока нет комментариев
Написать отзыв
Имя*
Email
Введите комментарий*
Рекомендуемые товары
Быстрый заказ

Оригинальные коды товаров

Фунгіцид системної дії для захисту пшениці озимої та ярої, ячменю ярого та озимого, соняшника, сої від широкого спектру хвороб. 

Быстрый заказ

Оригинальные коды товаров

Локально-системний препарат із діючою речовиною карбендазим (500 г/л) у формі концентрату суспензії, призначений для захисту  таких культур як пшениця, соняшник, цукровий буряк, від грибкових захворювань: борошнистої роси, септоріозу, фомозу, гельмінтоспоріозу, білої та сірої гнилей. Забезпечує швидкий стоп-ефект і тривалий захист. Норма витрати: 0,3–1,5 л/га залежно від культури та фази розвитку.

Быстрый заказ
Быстрый заказ

Оригинальные коды товаров

Багаторічна рослина, народна назва якої "аптечний кріп", у їжу використовують усі частини рослини - і молоде листя, і потовщені черешки, як у свіжому вигляді, так і переробленому (можна варити, запікати, тушкувати, сушити).