Насіння лікарської рослини Стевія медова 10шт
Нова пошта до відділення (за тарифами перевізника)
Нова пошта до двері кур'єром (за тарифами перевізника)
Самовивіз з магазину (Безкоштовно)
- Онлайн-оплата карткою Visa або Mastercard через WayForPay
- Оплата при отриманні товару (накладений платіж або кур'єру)
- Безготівкова оплата (IBAN) - оплатіть на рахунком без ПДВ
Стевія «Медова»
Трав'янистий багаторічник, висотою 60-90 см, з розвиненими мочкуватим корінням. Листя розташоване супротивно, злегка зазубрене по краях, в довжину до 7 см. Квітки білі дуже дрібні зібрані у суцвіття-кошики. У свіжого листя смак солодкий з гіркуватим присмаком.
Стевія «Медова» використовується як натуральний замінник цукру, лікарі рекомендують її при ожирінні. Стевія зміцнює імунну систему і покращує роботу ендокринної; розширює судини і знижує артеріальний тиск; покращує регенерацію клітин, що сприяє загоєнню ран і ерозій; перешкоджає розмноженню бактерій в ротовій порожнині, які викликають карієс і пародонтоз.
Умови вирощування
Стевія у кліматичних зонах України в незахищеному грунтів не зимує, тому її правильно вирощувати в кімнатних умовах або в теплиці взимку, і на відкритому повітрі в весняно-літній сезон.
Стевія відмінно себе почуває на підвіконні. Для саджанця слід підібрати керамічний широкий горщик об'ємом не менше 3-х літрів, заповнити пухкою землею, яка не містить вапна на три чверті, грунт підсипається в міру того, як витягується кущик. Стевія в перший рік життя не надто динамічно зростає, тому необхідно забезпечити оптимальне середовище для її розвитку:
- поставити контейнер зі стевією на найсвітліше місце, але без потрапляння прямих сонячних променів влітку;
- щодня поливати або обприскувати кип'яченою водою, при зниженні рівня вологості стевія сповільнює свій ріст, але й тривале перезволоження неприпустимо, бо може вражатися грибковими інфекціями - «чорною ніжкою» та ін.;
- в активний період вегетації потребує регулярних підживлень, орієнтовно кожні два тижні;
- комфортна температура не нижче + 15°С;
- періодична обрізка стебел, для активації бічних відростків і нарощування зеленої маси. Пагони обрізаються до двох нижніх здорових зелених листочків, а через тиждень у пазухах починають формуватися дві нові гілочки. Коли вони підростуть і почнуть хилиться, їх знову підстригають.
Застосування
Стевія рекомендується як безпечний підсолоджувач, калорійність кКал/г - 0, коефіцієнт солодкості - близько 300, чверті чайної ложки подрібненої трави достатньо, щоб замінити смак однієї чайної ложки тростинного цукру.
Стевія рекомендована в якості добавки до раціону харчування спортсменів, а також під час сильних розумових і фізичних навантажень, оскільки має тонізуючу і зміцнюючу дію.
Висушені листочки стевії добре зберігаються протягом декількох років.
Оригинальные коды товаров
Багаторічна рослина, народна назва якої "аптечний кріп", у їжу використовують усі частини рослини - і молоде листя, і потовщені черешки, як у свіжому вигляді, так і переробленому (можна варити, запікати, тушкувати, сушити).
Оригинальные коды товаров
Один з найпопулярніших сухоцвітів. Рослина заввишки до 60 см. Квітит яскраво-жовтого кольору. Цвіте з липня до самих заморозків. Після исихання не втрачає яскравості кольору. Має широкий спектр застосування.
Оригинальные коды товаров
Однорічна трав’яниста рослина. Вирощується розсадним способом або безпосередньо висівом насіння в грунт. Кущ висотою до 50 см, зелений, компактний. Стійкий до хвороб. Має високі смакові і товарні якості і неповторний лимонний аромат. використовують в сежем вигляді в якості салатної зелені, а також як пряно-смакову приправу в домашній кулінарії і при консервуванні.